Muz Yetiştiriciliğinde Organicul-1 Mikrobiyal Gübre Kullanımı
ÖRTÜ ALTI MUZ YETİSTİRİCİLİĞİNDE
ORGANİCUL-1 ADLI MİKROBİYAL GÜBRENİN
GELİSME, ERKENCİLİK VE VERİME ETKİLERİNİN İNCELENMESİ
Bünyamin KOZAK – Ziraat Yüksek Mühendisi – Anamur
ÖZET
Örtü altı muz yeti
normal uygulamalara göre gösterdi
Ara
uygulaması ile, normal uygulamalara göre do
erkencilik sa
50 artı
Örtü altı muz yeti
sa
stiriciliğinde Sözen Petrol A.S. firmasına ait Organicul-1 mikrobiyal gübreninği etki karsılastırılmıstır.stırma bulgularına göre, örtü altı muz yetistiriciliğinde Organicul-1 mikrobiyal gübreğum tarihinde 30 gün, hasad tarihinde 43 günğlanmıs, tarak sayısı ve gövde çaplarında % 15 fazlalık ve sonuçta verimde %s olduğu tesbit edilmistir.stiriciliğinde, Organicul-1 mikrobiyal gübrenin uygulaması erkencilikğlamakta ve verimi artırmaktadır.
Giri
s
Ülkemizde muz üretimi örtü altı üretimde 45.000 dekarı bulmaktadır. % 100’e ula
ya
biyolojik ürünlerin kullanımı önerilmektedir.
Bu çalı
mikrobiyal gübrenin uygulanmasıyla ortaya çıkacak geli
kar
sanğmurlama ve damlama sistemi ile sulanan muz bahçelerinde organik gübrelerle birliktesmanın amacı, örtü altı muz yetistiriciliğinde Sözen Petrol A.S. nin Organicul-1smelerin normal uygulamalara göresılastırılmasıdır.
ORGAN
GEL
ÖRTÜ ALTI MUZ YETİSTİRİCİLİĞİNDEİCUL-1 ADLI MİKROBİYAL GÜBRENİNİSME, ERKENCİLİK VE VERİME ETKİLERİNİN İNCELENMESİ